آیا ارتودنسی دندان های ایمپلنت شده امکان پذیر است؟
>>> تاریخ انشتار پست :1400/7/29
بیمارانی که دارای یک یا چند دندان از دست رفته هستند و همچنین قصد مرتب کردن دندان هایشان را دارند، لازم است هم ارتودنسی و هم ایمپلنت دندان را در برنامه درمانی خود قرار دهند. در چنین مواردی، نیاز بیمار، ترتیب انجام هر یک از این درمان ها را مشخص می کند.
ایمپلنت دندان چیست؟ایمپلنت ها برای جایگزینی دندان هایی که به علت پوسیدگی دندان یا ضربه از دست رفته اند، طراحی شده اند. ایمپلنت شامل یک بخش پیچی تیتیانیومی است که دندانپزشک آن را درون فک قرار می دهد تا جایگزینی برای دندان از دست رفته باشد. وی سپس روکش پروتزی (قسمت قابل مشاهده ی دندان) روی بخش تیتانیومی نصب می کند. این روکش دندان دقیقا عملکرد دندان طبیعی را دارد.
در حقیقت، ایمپلنت های دندان ظاهر و حسی شبیه دندان طبیعی را دارند. حتی ممکن است به مرور زمان فراموش کنید که دندان ایمپلنت شده، جزء دندان های طبیعی تان نمی باشد. از آنجایی که دندان ایمپلنت شده، در میان باقی دندان ها به خوبی استتار می شود (دقیقا به رنگ سایر دندان ها درمی آید) هیچ کس دیگری نیز نمی تواند آن را تشخیص دهد.
آیا ارتودنسی دندان های ایمپلنت شده امکان پذیر است؟ایمپلنت دندان یکی از موثرترین راه ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته است که به بسیاری از بزرگسالان کمک می کند تا لبخندی کامل داشته باشند. حال اگر بیمار بخواهد پس از ایمپلنت؛ دندان هایش را صاف و مرتب کند چه می شودا؟ آیا ارتودنسی دندان های ایمپلنت شده ممکن است؟
در واقع در برخی موارد ارتودنسی با وجود دندان های ایمپلنت شده کاملا میسر است زیرا این دو درمان در یکدیگر خلل ایجاد نخواهند کرد. مسئله این است که بریس های ارتودنسی قادر به حرکت دادن دندان ایمپلنت شده نیستند زیرا تیتانیوم ایمپلنت به استخوان فک جوش خورده است. بر خلاف دندان های طبیعی که توسط بافت های گوشتی پریودنتال حمایت می شوند، ایمپلنت ها مستقیما در فک مستقر شده اند، به همین دلیل بریس ها نمی توانند آنها را حرکت دهند.
ارتودنسی قبل از ایمپلنتدر صورتی که هم به ارتودنسی و هم به ایمپلنت نیاز دارید، بهتر است قبل از ایمپلنت، دندان هایتان را ارتودنسی کنید. زیرا همانطور که قبل تر گفته شد، ایمپلنت ها نمی توانند مانند دندان طبیعی حرکت کنند.
بسیاری از بیماران به منظور ایجاد فضای کافی برای ایمپلنت و حرکت ریشه های دندان های مجاور به جای صحیحشان به درمان ارتودنسی قبل از ایمپلنت نیاز دارند.
اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت
16 علت دندان درد که فقط 3 مورد آن مربوط به دندان است
>>> تاریخ انشتار پست :1400/7/28
16 علت اصلی عبارتند از:
وارد شدن ضربه به دندانوارد شدن آسیب و ضربه مستقیم یا غیر مستقیم به صورت، فک و دهان شایع ترین علت ها است. اگر ضربه منجر به شکستگی، ترک خوردگی یا لب پر شدگی دندان شده باشد احتمال بروز درد متوسط تا شدید وجود دارد.
همچنین شکستگی یا وارد شدن آسیب به روکش دندان، ایمپلنت دندان، دستگاه های ارتودنسی دندان و … نیز می تواند باعث درد دندانها شود.
پوسیدگی دندانپوسیدگی دندان در مراحل پیشرفته می تواند باعث درد دندان شود. این درد زمانی احساس می شود که پوسیدگی به مغز یا پالپ دندان رسیده باشد و التهاب یا عفونت ایجاد کرده باشد. در این شرایط اصطلاحا می گویند دندان به عصب رسیده است و نیاز به عصب کشی دارد. در بعضی موارد که دندان خیلی آسیب دیده باشد کشیدن دندان نیز می تواند درد را از بین ببرد.
بیماری لثهجنجویت (التهاب لثه) و پریودنتیت (عفونت لثه) دو بیماری شایع بافت لثه هستند. هرچند که علائم این دو بیماری بیشتر درد لثه است، اما درد می تواند در دندان نیز احساس شود.
عفونت درد سینوسیعفونت های سینوسی می توانند باعث درد در دندان شوند. اگر به طور مرتب از عفونت های سینوسی رنج می برید ، ممکن است متوجه درد در دندان های واقع در نزدیکی حفره های سینوس شوید.
برای کنترل درد در دندان در نتیجه عفونت سینوس ها، از پزشک خود در مورد داروهای ضد احتقان یا سایر داروهای دیگر برای کاهش فشار روی سینوس راهنمایی بخواهید.
سردرد خوشه ایالبته علت دقیق سردرد خوشه ای ناشناخته است، اما فشار ناشی از این نوع سردرد، در دندان ها نیز احساس می شود.
حمله قلبییکی از علائم حمله قلبی احساس سنگینی در قفسه سینه و درد در گردن و بعضا فک است. ممکن است درد ناشی از حمله قلبی با دندان درد اشتباه گرفته شود.
دیابتافراد دیابتی که قند خون خود را کنترل نمی کنند بیشتر از سایرین با پوسیدگی دندان مواجه می شوند. پوسیدگی دندان (همانطور که در ابتدا هم عنوان شد) یکی ازعلل اصلی ایجاد درد دندان است.
سرطان دهانسرطان دهان می تواند باعث بی حسی یا درد در هر قسمت از صورت ، گردن یا دهان شود. درد، خونریزی و مشکلات دندان و لثه می تواند با این سرطان در ارتباط باشد.
مال اکلوژنناهماهنگی بین دندان ها و فک می تواند باعث مشکلات گفتاری، مشکل در جویدن و یا درد دندان ها شود. مال اکلوژن را با ارتودنسی یا جراحی فک برطرف می کنند.
دندان عقل نهفتهدندان عقل و دندان نیش دو نمونه از دندان هایی هستند که ممکن است به صورت نهفته در بیایند. نهفتگی دندان باعث بروز درد و حساسیت دندان می شود.
سایر علل عبارتند از:
· عفونت های ویروسی
· بیماری های عصبی
· سومصرف مواد مخدر
· کمبود ویتامین B12
· درد فک
· اختلالات مفصل گیجگاهی فکی
اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت
مقایسه فرسایش جزئی و شدید دندان ها + روش های درمانی
>>> تاریخ انشتار پست :1400/7/27
فرسایش دندان به معنی از بین رفتن سطوح خارجی دندان ها به دلایلی غیر از پوسیدگی یا آسیب دیدگی می باشد. با بالا رفتن سن دندان ها فرسوده می شوند که کاملا طبیعی است.
دندان های فرسوده چه شکلی هستند؟ فرسایش جزئی دندان هافرسایش جزئی دندان ها همیشه از ظاهر دندان ها مشخص نیست و به همین دلیل مردم اکثرا از آن بی خبرند. فرسایش شدید دندان ها مشخص تر است و در برخی موارد با درد همراه است. با فرسایش شدید، دندان ها کوتاه تر، باریک تر با لبه های تیز تر به نظر می آیند که اکثرا زرد رنگ شده اند. ( به این دلیل که لایه های زیرین دندان با از بین رفتن لایه های رویی، مشخص می شوند و زرد رنگ می باشند.)
فرسایش شدید دندان هااغلب در این موارد، فرد متوجه نابرابری و ناهمواری در نوک دندان ها که ناشی از شکستگی است، می شود. در موارد دیگر دندان گِرد به نظر می آید. (همانطور که سنگ های کنار دریا در اثر فرسایش گرد می شوند). همچنین ممکن است فرد، خصوصا زمانی که از خواب بیدار می شود، در عضله های صورتش احساس درد یا گرفتگی کند.
· در این قسمت به چند علائم شایع فرسایش دندان اشاره می کنیم:
· دندان هایی که ظاهری نابرابر و دندانه ای دارند یا به طور غیر طبیعی صاف می باشند.
· ترک یا شکستگی در دندان ها
· دندان ها کوتاه تر از حد معمول می باشند.
· درد یا حساس شدن دندان ها (خصوصا با خوردن غذا های سرد یا گرم)
· زرد شدن دندان ها به دلیل فرسایش مینای دندان
· مشکلات ترمیمی دندان مانند روکش یا پرکردگی
· تغییر در شکل کام
فرسایش دندان چگونه درمان می شود؟با توجه به علت و شدت فرسایش دندان ها، دندانپزشک می تواند درمان های مختلفی روی دندان ها انجام دهد. برخی از معمول ترین روش های درمان فرسایش دندان عبارت است از:
· رعایت بهداشت دهان و دندان، محدود کردن مصرف غذاهای اسیدی
· باندینگ یا ونیر کامپوزیت: دندانپزشک با استفاده از رزین رنگ دندان، به ترمیم ساختار های از دست رفته ی دندان می پردازد. با این ترمیم، ساختار باقی مانده دندان ها در برابر آسیب های آتی محافظت می شوند.
· روکش دندان و لمینت: در صورتی که تخریب دندان ها شدید باشد، روکش ها و لمینت ها می توانند شکل و عملکرد طبیعی دندان ها را بازگردانند.
· محافظ دندان (نایت گارد): در صورتی که علت فرسایش دندان ها، دندان قروچه و اصطکاک دندان ها باشد، دندانپزشک ممکن است برای محافظت از دندان ها یک محافظ دندان برای وی بسازد تا از آسیب های بیشتر جلوگیری کند.
اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت
عمل پیوند لثه چیست و برای چه کسانی لازم است؟
>>> تاریخ انشتار پست :1400/7/25
پیوند لثه یا (Gum Grafting procedure)، یک نوع عمل جراحی درمانی بر روی بافت لثه است که شامل برداشتن بافت لثه سالم از سایر بخش های دهان و اتصال آن به محلی که دچار آسیب یا تحلیل لثه شده است می شود. این عمل یکی از روش های اصلاح طرح لبخند محسوب می شود.
این عمل نسبتا ساده است، درد مدت زمان کمی به پایان می رسد و اغلب توسط جراح دهان یا متخصص لثه و جراحی ایمپلنت دندان انجام داده می شود.
جراحی پیوند لثه چگونه انجام داده می شود؟· قبل از آغاز عمل لثه، درست در جایی که پیوند از آن بردشته شده و به جایی که قصد داریم بافت پیوندی را متصل کنیم بی حسی موضعی اعمال می شود.
· جراح سپس اطراف لثه دچار تحلیل را بر می دارد. ممکن است لثه در این ناحیه دچار مشکلاتی نظیر عفونت یا نکروز شده باشد و باید برداشته شود.
· جراح در مرحله بعدی بافت پیوندی را از بخش دیگری از دهان شما بر می دارد و به محل دچار تحلیل پیوند می زند.
· بافت پیوندی به لثه شما بخیه می شود.
· پس از اتمام اثر نسبی بیحسی از کلینیک دندانپزشکی خارج خواهید شد.
آیا پیوند لثه درد دارد؟· بیشتر افراد پیوند لثه را قابل تحمل می دانند زیرا از بی حسی موضعی همیشه برای بی حسی ناحیه برداشت و اتصال پیوند استفاده می شود.
· دندانپزشک قبل از انجام عمل پیوند لثه حتما از بی حس شدن کامل لثه های شما اطمینان حاصل خواهد داد.
· طی عمل ممکن است کمی احساس فشار به لثه تجربه کنید اما پروسه بدون درد خواهد بود.
· هرگونه ناراحتی بعد از عمل نیز با داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا تایلنول قابل کنترل است.
· برای کاهش درد پس از جراحی لثه حتماً از دستورالعمل های دندانپزشک خود پیروی کنید.
مدت زمان بهبودی و نقاهت پس از این عمل چقدر است؟درد بعد از جراحی طبیعی است و کم کم از بین می رود. بیشتر افراد معمولا پس از 3 یا 4 روز دیگر هیچ دردی تجربه نخواهند کرد. با این حال ، یک دوره چهار تا شش هفته ای طول می کشد تا پیوند به صورت بهبود یابد.
هزینه عمل پیوند لثه چقدر است؟هزینه عمل پیوند لثه بسته به میزان و وسعت بافت پیوندی ممکن است متفاوت باشد. اما در برخی شرایط به دلیل درمانی بودن پروسه، ممکن است بیمه بخش هایی از هزینه را تقبل کند. بنابراین اگر نیاز به عمل دارید به فکر هزینه ها نباشید زیرا هزینه پیوند لثه مانند هزینه ایمپلنت دندان آنقدرها هم بالا نیست و روی بیمه نیز می توانید تا حدی حساب کنید.
اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت
بررسی مزایا و معایب ایمپلنت دندان
>>> تاریخ انشتار پست :1400/7/21
در حال تحقیق درباره انجام دادن یا ندادن جراحی ایمپلنت دندان هستید؟ اگر اینچنین است حتماً این مقاله را از دست ندهید. زیرا خواندنش کاملا به شما توصیه می شود. ما در این مقاله به توضیح مزایای ایمپلنت دندان پرداخته ایم و بعد از شرح مزایا نیز، معایب ایمپلنت دندان را بررسی کرده ایم. اطلاع از این معایب و مزایا به تصمیم گیری شما در خصوص کاشت ایمپلنت کمک زیادی می کند .
مزایای ایمپلنت دندان چیست؟ابتدا و قبل از هرچیزی اجازه دهید تا شما را با 7 تا از مزایای ایمپلنت دندان آشنا کنیم.
ایمپلنت ها ظاهر طبیعی و زیبایی دارندایمپلنت دندان در داخل استخوان فک قرار می گیرد و یک پروتز مصنوعی که شبیه تاج دندان طبیعی شما است در بالای آن چسبانده می شود. این پروتز را می توان با توجه به اندازه دهان و رنگ دندان های خود سفارشی کرد تا از سایر دندان های شما قابل تشخیص نباشد.
آن ها به تسهیل بهداشت دهان و دندان کمک می کننداز مزایای ایمپلنت دندانی این است که تمیز کردنشان بسیار آسان و مانند سایر دندان های طبیعی شما است. این یعنی لازم نیست بیشتر از دندان های طبیعی خودتان، ایمپلنت ها را تمیز کنید.
ماندگاری بسیار طولانی دارندیکی از بزرگترین مزایای ایمپلنت دندان، دوام و طول عمر بالای آن است. پس از نصب ایمپلنت ها آن ها می توانند تا 25 سال دوام داشته باشند.
عملکرد دندان ها را انجام می دهندبا یک یا چند دندان از دست رفته ، ممکن است هنگام صحبت و غذا خوردن دچار مشکل شوید. ایمپلنت های دندانی می توانند این مشکل را با پر کردن جای خالی دندان ها برطرف کنند. افرادی که ایمپلنت دارند در مقایسه با افرادی که هنوز جای دندان از دست رفته خود را پر نکرده اند بهتر میجوند و در صحبت کردن مشکلی ندارند.
عوارض احتمالی یا معایب ایمپلنت دندان کدامند؟زمانی که در حال تحقیق، جستجو یا سبک و سنگین کردن چیزی هستیم باید به جز مزایای آن، درباره معایب، نکات منفی و عوارضش نیز اطلاعاتی در اختیار داشته باشیم.
کاشت ایمپلنت دندان برای هر شخصی مناسب نیستالبته بیشتر افراد می توانند بدون هیچ مشکلی با ایمپلنت ها، دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنند. مثلاً در بیشتر موارد حتی افراد سیگاری هم می توانند ایمپلنت بکارند. یا حتی در شرایط کنترل شده، دیابتی ها هم از اینن قاعده مستثنی نیستند.
در موارد نادر احتمال شکست ایمپلنت وجود دارددر برخی موارد ، ایمپلنت نمی تواند با استخوان فک جوش بخورد. این یک عارضه نادر است و اگر بهداشت دهان خود را به درستی رعایت کنید و دندانپزشک شما ماهر باشد ، این اتفاق نمی افتد.
هزینه ایمپلنت دندان زیاد است (از بزرگترین معایب ایمپلنت دندان)متاسفانه بالا بودن هزینه و تعرفه، یکی از بزرگترین معایب ایمپلنت دندان است. در کل هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش های جایگزین کردن دندان بیشتر است. به عنوان مثال هزینه دندان مصنوعی یا پروتز دندان بسیار کمتر است.
اطلاعات بیشتر در مجله دنداپزشکی ایمپلنت
دندانپزشکی با لیزر چیست؟ آشنایی با کاربردهای لیزر در دندانپزشکی
>>> تاریخ انشتار پست :1400/7/19
دندانپزشکی با لیزر یک روش نسبتا مدرن دندانپزشکی است که اخیرا محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این روش مشخصات خاص خود را دارد که پیش از استفاده بهتر است از آنها مطلع شوید. برای درمان بعضی از شرایط مختلف دندانپزشکی از لیزر استفاده میکنند. به طر کلی این روش برای درمانهای مربوط به بافت دندان، از سال 1989 میلادی مورد استفادهی تجاری قرار گرفت. دندانپزشکی با لیزر در مقایسه با دریل و سایر ابزارهای غیر لیزرِی، به طور بالقوه یک گزینهی درمانی راحت برای بعضی از اقدامات دندانپزشکی مربوط به بافت سخت یا نرم است. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که چطور میتوان از لیزر برای درمان دندانها استفاده کرد.
کاربردهای دندانپزشکی با لیزروقتی برای نوبت دندانپزشکی با لیزر مراجعه میکنید، ممکن است تعجب کنید که این فرآیند چقدر شبیه سایر درمانهای دندانپزشکی است. در حین استفاده از لیزر، احساس لرزش؛ درد یا ناراحتی نمیکنید. هرگونه خونریزی که اتفاق میافتد بلافاصله از بین می رود. نور لیزر در برخورد به بافت واکنشی ایجاد میکند و در نتیجهی آن، بخشی از بافت از بین رفته یا به آن شکل داده میشود. دندانپزشکی با لیزر برای برخی از کارهای درمانی انجام میشود، از جمله:
· درمان حساسیت بیش از حد دندان
· درمان پوسیدگی دندان
· درمان بیماری لثه
· سفید کردن دندانها (بلیچینگ دندان)
لیزر میتواند درمانهای دندانپزشکی را کارآمدتر، مقرون به صرفه و راحتتر کند. سازمان غذا و دارو (FDA) دندانپزشکی با لیزر را به عنوان یک گزینهی درمانی برای درمان بیماریهای دندانی تأیید کرده است.
درمانهای لیزری چگونه انجام میشود؟دو نوع روش اصلی که برای دندانپزشکی با لیزر استفاده میشود، روشهای بافت سخت و بافت نرم است. بافت سخت به دندانها و بافت نرم به لثه اطلاق میشود.
استفاده از لیزر برای بافت سخت· تشخیص حفره
· آماده سازی دندان و پر کنندههای دندان
· درمان حساسیت دندان
استفاده از لیزر برای بافت نرم· درمان لبخند لثهای که یکی از روش های اصلاح طرح لبخند محسوب می شود.
· طویل کردن تاج
· از بین بردن چینهای بافت نرم: لیزر میتواند چین و چروکهای بافت نرم را بدون درد و بخیه برای استفاده از دندان مصنوعی یا پروتز دندان از بین ببرد.
هزینهی روشهای درمانی با لیزر
روشهای درمانی استفاده شده در دندانپزشکی با لیزر از جمله موارد گفته شده در بالا، بسته به روش انجام شده و تجهیزات لیزر مورد استفاده، میتوانند از نظر قیمت متفاوت باشند. استفاده از لیزر در مقایسه با درمان غیر لیزری، میتواند هزینهی کمتری داشته باشد زیرا درمان لیزر معمولاً در جلسات کمتری انجام میشود. بعلاوه بسیاری از بیمهها هزینههای آن را پوشش میدهند. تنها کافی است قبل از انجام این موضوع را بررسی کنید.
اطلاعات بیشتر در www.implantdr.ir
آشنایی با انواع دندان مصنوعی
>>> تاریخ انشتار پست :1400/7/17
اگر فردی تعدادی دندان یا تمامی دندانهای خود را از دست داده باشد، می تواند از دندان مصنوعی استفاده کند. دندان مصنوعی یکی از رایج ترین روشهای پر کردن جای خالی دندان است که فرد می تواند انجام میدهد تا طرح لبخند خود را اصلاح کند. هزینه دندان مصنوعی نسبت به سایر روشها بسیار کمتر است. امروزه استفاده از دندان مصنوعی راحت تر و طبیعی تر از گذشته است و حتی ممکن است کسی متوجه مصنوعی بودن دندان ها نشود. دندان مصنوعی انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
دندان مصنوعی کاملاین نوع از دندان مصنوعی برای افرادی کاربرد دارد که تمامی دندانهای خود را در فک بالا و پایین از دست داده باشند. دندان مصنوعی کامل بعد از کشیدن دندان ها و بهبود لثههای فرد که حدودا 8 الی 12 هفته طول می کشد در دهان فرد قرار داده میشود. برای اینکه در این مدت فرد بدون دندان نباشید از دندان مصنوعی فوری استفاده می شود. دهان مصنوعی فوری به این صورت است که بعد از کشیدن تمامی دندانها بلافاصله در درون دهان فرد قرار میگیرد.
دندان مصنوعی ثابتدندانهای مصنوعی ثابت همان ایمپلنتها هستند که به راحتی میتوانند طرح لبخند افراد را بهبود ببخشند. از ایمپلنت دندان می توان به عنوان پایه بریج ثابت استفاده کرد تا دندانهای مصنوعی بر روی این پلها ثابت شود.
دندان مصنوعی ثابت اوردنچراوردنچر یکی از انواع دندانهای مصنوعی است که بر روی فک ثابت شده و عملکرد آن کاملا شبیه به دندانهای طبیعی است. البته علاوه بر عملکرد، ظاهر این دندانها نیز شبیه به دندانهای طبیعی میباشد.
پروتز پارسیل دنداناین دندان مصنوعی از انواع تکهای یا جزئی هستند که بر روی یک پایه پلاستیکی همرنگ لثه و بر روی بدنه فلزی قرار میگیرند. بدنه فلزی، دندان مصنوعی را در جای خود نگاه میدارد. افرادی که تعدادی از دندانهای خود را از دست دادهاند ولی قصد استفاده از ایمپلنت دندان را ندارند میتوانند از این نوع پروتز دندان استفاده کنند
ایمپلنتایمپلنت های دندان که به نوعی دندان مصنوعی ثابت هستند، پایهای فلزی از جنس تیتانیوم داشته که با بدن سازگاری دارند. این ایمپلنتها ثابت و دائمی هستند که به جای دندانهای از دست رفته قرار داده میشوند. دندانپزشک ابتدا ایمپلنت دندان را درون استخوان فک قرار میدهد و سپس تاج و روکش را بر روی این ایمپلنتها قرار میدهد.
منبع: مجله دندانپزشکی ایمپلنت
علت کج شدن دندان های ما چیست؟
>>> تاریخ انشتار پست :1400/7/15
آیا کسی را می شناسید که به طور طبیعی دندان های صافی داشته باشد؟ اکثر مردم حداقل یک یا دو دندان کج در دهان خود دارند و بسیاری دیگر از شلوغی دندان ها و یا تعداد زیادی دندان کج رنج می برند.
در ادامه به بررسی علت کج شدن دندان ها می پردازیم.
این عوامل عبارتند از:
ژنتیک متداول ترین علت کج شدن دندان هاعلت کج شدن دندان ها غالبا ژنتیک است. اکثر ما، همانند انتخاب رنگ چشم یا رنگ مو، هیچ کنترلی بر چگونگی درآمدن دندان هایمان نداریم. صفاتی که می توانند منجر به شلوغی دندان ها و عقب یا جلو بودن فک ها شوند، اغلب از والدین به ارث می رسند.
عادات غلطتاثیر برخی عادات غلط که در کودکی شکل گرفته اند، می توانند سال ها بعد نمود پیدا کنند. با اینکه این عادات تسکین دهنده مانند مکیدن انگشت شست یا دیگر انگشتان، استفاده از پستانک تا دوران نوپایی خطرناک به نظر نمی رسند، اما می توانند در آینده موجب کج در آمدن دندان ها و نهایتا ارتودنسی شوند.
علاوه بر این، عادات غیر ارادی دیگری مانند تنفس از راه دهان، پیش آمدگی زبان یا بلع معکوس می توانند موجب کج شدن دندان ها یا مشکلات بایت شوند.
بالا رفتن سنزمان هم می تواند تاثیر خود را بر دندان ها بگذارد. متاسفانه با بالا رفتن سن دندان ها تمایل بیشتری به حرکت به سمت جلو، کج شدن و شلوغی پیدا می کنند. بر خلاف تصور عامه، دندان های عقل هیچ تقصیری ندارند و عامل اصلی آن از دست رفتن استحکام و تغییر شکل استخوان فک به مرور زمان می باشد که دندان ها را ترغیب می کند که به جلو حرکت کنند.
آسیبآسیب دیدن صورت می تواند موجب حرکت دندان ها و نامرتبی آنها شود. همچنین ضربه خوردن به دهان می تواند موجب جا به جایی فک، بیماری لثه و در نهایت کج شدن دندان ها شود.
از دست دادن دنداناز دست دادن دندان های شیری یا اصلی پیش از موعد، می تواند بر جایگاه دندان های باقی مانده تاثیر گذاشته و موجب حرکت آنها به سمت جای خالی آن دندان ها شوند. اگر دندان دائمی خود را از دست داده اید بهتر است هرچه زودتر از روش های جایگزین دندان از دست رفته استفاده کنید تا بقیه ی دندان های شما کج نشوند. این روش ها میتواند ایمپلنت دندان، بریج، پروتز دندان و ... باشد.
ترمیم های دندانیترمیم های نادرست دندان ها مانند روکش ها و بریج دندان می توانند به دندان فشار وارد کنند و موجب حرکت آنها شوند. همچنین آنها ممکن است بر شکل بایت و نحوه روی هم قرار گرفتن دندان ها نیز اثر بگذارد. در صورتی که پس از ترمیم دندان ها، دچار هر گونه مشکلی شدید، سریعا با دندانپزشک ترمیم و زیبایی خود تماس بگیرید.
اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنتCopyright © 2017 -تمامی حقوق وبلاک محفوظ میباشد