آیا بعد از روکش یا ایمپلنت دندان می توان ارتودنسی کرد؟
>>> تاریخ انشتار پست :1400/8/24
با اینکه ارتودنسی قبل از ایمپلنت دندانی منطقی تر به نظر می آید، اما اگر دندان های اطراف ایمپلنت، جزء اهداف ارتودنسی نیستند، می توان پس از ایمپلنت نیز درمان ارتودنسی را انجام داد. به علاوه، اگر دندان ایمپلنت شده باید به عنوان نقطه اتکا برای تقسیم فشار بین دندان های دیگر استفاده شود، بیمار باید قبل از ارتودنسی، درمان ایمپلنت را انجام داده باشد.
چرا گاهی اوقات باید قبل از کاشت دندان ارتودنسی انجام شود؟در برخی موارد امکان انجام درمان ارتودنسی برای افرادی که همین الان هم ایمپلنت کاشته اند وجود دارد. اما این کار لزوما قرار نیست جواب دهد یا کار درستی باشد. زیرا ایمپلنت کاشته شده زمانی که به استخوان جوش بخورد، دیگر مانند دندان طبیعی قابلیت حرکت و جابجایی جزئی با نیروهای ارتودنسی را ندارد. یعنی دستگاه های ارتودنسی قادر نخواهند بود آن ایمپلنت یا ایمپلنت ها را جابجا کنند و تنها دندان های طبیعی شما حرکت می کنند.
بنابراین برای دست یابی به بهترین نتایج در افرادی که هم جای خالی دندان دارند و هم مایلند ایمپلنت بکارند، در صورت نیاز و نبودن فضای کافی برای کاشت دندان، انجام درمان ارتودنسی قبل از جراحی ایمپلنت است تا در طول درمان ارتودنسی، هم دندان ها صاف و منظم شوند و هم فضای کافی برای کاشت دندان فراهم شود.
آیا با وجود روکش دندان می توان ارتودنسی انجام داد؟برخی از افرادی که نیازمند ارتودنسی بزرگسالان هستند ممکن است یک یا چند دندان خود را روکش کرده باشند. به جز سوالاتی که درباره ارتودنسی و کاشت دندان از ما پرسیده می شود، امکان انجام ارتودنسی با وجود روکش دندان هم ممکن است سوالات و ابهاماتی برای بیماران و مراجعین ما ایجاد کند.
خبر خوب این است که حتی با وجود روکش هم می تواند درمان ارتودنسی را آغاز کرد. متخصان ارتودنسی طوری بریس ها و دستگاه های ارتودنسی را به روکش متصل می کنند که به روکش آسیبی نرسد. آن ها در طول درمان مراقبند که زروکش آسیب نبیند و یا مثلا شل نشود.
اما اگر بیش از حد نگران افتادن و شل شدن روکش دندان هستند احتمالا متخصص ارتودنسی به شما ارتودنسی متحرک را پیشنهاد دهد که در آن از پلاک های متحرک و شفاف برای صاف شدن دندان ها استفاده می شود و روی دندان ها سوار می شوند.
4 روش جلوگیری از ریز مو بعد از جراحی لاغری
>>> تاریخ انشتار پست :1400/8/19
ریزش مو اتفاق بسیار ناخوشایندی است و به نظر نمیرسد هیچکس از این مشکل نسبتا رایج استقبال کند. بنا به دلایل مختلفی موها میریزند و تعداد زیادی از افراد همواره تحت تاثیر ریزش مو هستند. یکی از عللی که میتواند باعث بروز چنین اتفاقی شود، انجام عمل جراحی لاغری است. اما برخلاف سایر علل؛ ریزش مو بعد از عمل لاغری موقت است و نباید نگران آن بود.
اصلا چرا ممکن است بعد از عمل لاغری با ریزش مو مواجه شویم؟نتیجه تحقیقات اخیر نشان میدهد که دو عامل بسیار بسیار مهم یعنی استرس فیزیکی و جسمی، و از دست دادن سریع وزن، میتوانند باعث جابجایی مسیر انتقال مواد مغذی به ارگان های حیاتی تری مثل مغز، کلیه ها، کبد و … شود.
یعنی در این دو شرایط؛ بیشتر مواد غذایی به ارگان های حیاتی تر منتقل میشود و سهم ماباقی ارگان ها در دریافت غذا که از اهمیت کمتری برخوردار هستند به حداقل میرسد. با این تفاسیر به نظر شما سلامتی مغز مهمتر است یا سلامت مو؟ در شرایطی که بدن با کمبود برخی مواد مغذی مواجه است، باید به مغز بیشتر غذا برسد یا به مو؟
شاید برای ما، به دلایل مسائل زیبایی شناختی، مو مهم باشد. اما قطعا برای بدن در چنین شرایطی حفظ سلامتی مهمتر است و رشد مو برایش چندان مهم نیست.
۴ روش پیشگیری از ریزش مو بعد از عمل جراحی اسلیودر این مقاله ۴ روش ساده پیشگیری از ریزش مو بعد از اعمالی مثل اسلیو معده و بای پس معده ذکر شده اند.
۱- پروتئین، پروتئن و پروتئین!پروتئین یک ماده بسیار مغذی و بسیار کاربردی برای بدن ما است. برای اینکه بعد از عمل جراحی با ریز مو مواجه نشوید حتما به تمام وعده های غذایی خود مقادیری پروتئین اضافه کنید.
۲- مکمل ویتامین یادتون نره!کمبود بسیاری از مواد مغذی میتواند باعث ریزش مو شود و مصرف ویتامین میتواند بسیاری از این کاستی ها را برطرف کند. بنابراین به مکمل های ویتامینی مخصوصا ویتامین های خانواده B به چشم دارو نگاه کنید. زیرا میتوانند به بهبود سلامت مو و جلوگیری از ریزش آن کمک کنند.
۳- آهن بسیار بسیار بسیار مهمه!اگر با گذشت ۷ ماه پس از عمل اسلیو یا بای پس معده همچنان ریزش مو داشتید باید سطح آهن بدن خودتان را چک کنید. آهن یکی از مواد ریزمغذی مورد نیاز بدن است که کمبود آن میتواند باعث ریزش مو شود.
۴- زینک رو هم امتحان کنید!اگر به هر دلیلی روش های بالا را امتحان کردید ولی هنوز ریزش مو دارید (که احتمال ۹۰ درصد با امتحانشون دیگه ریزش مو نخواهید داشت) سعی کنید که زینک یا همان (روی) را به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید. زینک یک ماده بسیار مهم و ارزشمند در رشد و حفظ سلامتی پوست و مو است.
اصلاح نامنظمی های جزئی دندان با ارتودنسی فوری
>>> تاریخ انشتار پست :1400/8/19
بسیاری از بزرگسالان دندان های کجی دارند که در دوران کودکی با استفاده از ارتودنسی کودکان برای صاف کردن آن ها اقدام نکرده اند. کج بودن دندان مخصوصا در دوره بزرگسالی مشکلات زیادی برای افراد پیش می آورد که کوچکترین آن ها میتواند زشت شدن طرح لبخند و گاه اعتماد به نفس در افراد باشد. روش های بی شماری برای صاف کردن دندانهای شما در تمام مراحل زندگی وجود دارد، و برخی از روش های ارتودنسی بزرگسالان ممکن است سریعتر از سایر روش ها باشد.
مدت زمان ارتودنسی دندان چقدر است؟در حالت عادی اگر بخواهید با روش های رایج و معمول ارتودنسی دندان، دندانهای ناصاف و کج خود را صاف کنید احتمالا به بیش از 1 سال زمان نیاز داریم. یعنی طول دوره ارتودنسی ما 1 یا بیشتر از یک سال خواهد بود.
با این حال در حوزه ارتودنسی بزرگسالان ما روش های درمانی داریم که ممکن است طی تنها چند ماه مشکلات را برطرف کرده و منجر به صاف شدن دندان ها شود.
آیا ارتودنسی سریع در چند ماه، واقعا امکانپذیر است؟جواب کوتاه به این سوال “بله” است. ما نه تنها چنین چیزی داریم بلکه روش های مدرن ارتودنسی که توسط متخصص ارتودنسی بکار برده میشود هر سال ما را به درمان ارتودنسی سریع نزدیک تر میکند و با این حال به کار بردن عبارت ارتودنسی فوری درست نیست زیرا هنوز چنین امکانی وجود ندارد که در لحظه و خیلی فوری مشکلات ارتودنسی را برطرف کرد.
بکار بردن این عبارت بیشتر در خصوص انواع ونیر دندان مانند لمینت دندان صحت دارد که میتواند طرح لبخند را خیلی زود اصلاح کرده و دندان ها را صاف نشان دهد.
انواع درمان ارتودنسی سریع کدامند؟در حالی که درمان ارتودنسی ثابت با بریس های فلزی و معمولی می تواند یک سال یا بیشتر طول بکشد، چند روش درمانی وجود دارد که امکان تسریع در روند صاف شدن دندان ها را برای ما فراهم می آورد. این روش ها غالبا از نوع ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی متحرک هستند و برای بزرگسالان در نظر گرفته میشوند.
این روش ها به بزرگسالان این امکان را میدهند که در یک مدت زمان کوتاه صاحب دندان هایی صاف شده و خیلی زود اعتماد به نفس و زیبایی لبخند خود را باز میابند.
از میان چندین روش مختلف ارتودنسی سریع 3 روش رایج و پرطرفدار عبارتند از:
· اینویزیلاین یا (Invisalign®)
· ارتودنسی (FAAB) یا (Fast Acting Adult Braces)
· ارتودنسی ویلکودنتیک (Wilckodontics®)
از کجا متوجه شوم فرزندم به ارتودنسی نیاز دارد؟
>>> تاریخ انشتار پست :1400/8/17
ارتودنسی به معنای منظم کردن دندانها، رفع ناهنجاریها و تغییر موقعیتهای غیرعادی فک و دندان است. این درمان هم در کودکی و هم در بزرگسالی انجام داده میشود. اما به تمام اقداماتی که به منظور پیشگیری از بروز نامنظمی دندان ها و درمان به موقع این مشکلات در کودکی انجام داده می شود ارتودنسی کودکان گفته میشود.
به طور کلی همه ی اقدامات پیشگیرانه برای دهان و دندان کودکان در قالب دندانپزشکی کودکان جای می گیرد.
از کجا متوجه شوم که کودک من به درمان ارتودنسی نیاز دارد؟از آنجا که هرگونه تغییر موقعیت دندان ها و فک، به ارتودنسی ارتباط دارد، لذا هرگونه مشکل در موقعیت دندان های کودک خود را، به عنوان یک نشانه از اینکه باید به متخصص مراجعه کنید در نظر بگیرید.
یعنی به محض اینکه متوجه شدید مثلا:
· دندان های دائمی فرزندتان کج است
· یا اگر یکی از فک هایش دچار جلوزدگی است
· اگر بین دندان هایش در جلو، حین بستن دهان، فاصله وجود دارد
· اگر بین تمامی دندان هایش فاصله افتاده
· اگر یکی از فک هایش بیشتر به سمت راست یا چپ متمایل است
· دندان شیری اش زودتر یا دیرتر از موعد افتاده یا هنوز نیوفتاده
· بعد از سن 5 سالگی کودک هنوز انگشتان خود را میمکد یا از شیشه شیر استفاده می کند
· تنفس دهانی دارد و به جای بینی از دهان نفس می کشد
· حین قورت دادن غذا به جای اینکه زبانش را به سقف دهان نزدیک کند به دندان های جلو میزند
· و….
آیا دندانپزشک عمومی می تواند نامنظمی دندانی کودکان را برطرف کند؟بیایید قبول کنیم که دندانپزشکان عمومی می توانند مسائل عمومی اصلاح طرح لبخند یا ترمیم دندان را به خوبی انجام دهند. اما برای انجام ارتودنسی کودکان گزینه چندان مناسبی نیستند. برای منظم کردن دندان کودکان تنها باید به ارتودنتیست اطفال و کودکان مراجعه کرد.
آیا درمان ارتودنسی در بچه ها می تواند مشکلات تنفسی را برطرف کند؟بله با منظم شدن موقعیت فک ها و دندان ها نه تنها زیبایی لبخند و چهره بچه ها بهتر می شود که مشکلات تنفسی مانند آپنه خواب نیز برطرف می شوند.
آیا بدون جراحی می توان انحراف فک کودکان را با ارتودنسی درمان کرد؟بله مشروط بر اینکه از سنین پایین برای معاینه و درمان به متخصص مراجعه شود امکان درمان مشکلات مختلف فکی بدون جراحی وجود دارد
آیا ارتودنسی متحرک برای کودکان مناسب است؟ارتودنسی متحرک اغلب برای کودکان کم سن و سال توصیه نمی شود اما در سنین نوجوانی و بالاتر از آن می تواند کاربردی باشد و طرفداران زیادی دارد.
اطلاعات بیشتر در www.implantdr.ir
درمان خانگی برای کاهش درد ارتودنسی
>>> تاریخ انشتار پست :1400/8/15
احساس درد و ناراحتی از جمله بدیهیات درمان ارتودنسی است. ترس از درد ارتودنسی گاهی اوقات باعث می شود که افراد با وجود نیاز به ارتودنسی از آن فراری باشند و از این درمان که یکی از بهترین روش های اصلاح طرح لبخند محسوب می شود بی بهره باشند. به طور کلی درد ارتودنسی در طی ساعات اولیه درمان آغاز شده، در طی 24 ساعت به اوج خود رسیده و در طی یک هفته از شدت آن کاسته می شود. در این مقاله قصد داریم به روش های کاهش درد ارتودنسی بپردازیم.
از چه غذاهایی در زمان ارتودنسی دندان استفاده کنیم؟بعد از اینکه ارتودنسی را انجام دادید، ممکن است دندان ها و همچنین لثه های شما حساس تر از قبل شوند. در این زمان لازم است که به یاد داشته باشید حتما از غذاهای نرم استفاده کنید. همچنین باید از غذاهای سفت مانند نان های فرانسوی یا هویج به شدت اجتناب کنید.
از جمله غذاهای نرم می توان به موارد زیر اشاره نمود:
· ماست
· ژله
· پنیر
· پوره سیب زمینی
· انواع اسموتی های خانگی
· انواع میوه های نرم مانند موز و یا توت
· سبزیجاتی که به صورت بخار پز طبخ شده اند.
· غلات و جو
· سوپ
اقدامات لازم در هنگام بروز دردهمانطور که گفته شد ارتودنسی فرایندی است که در طی آن فرد دچار احساس ناخوشایندی شده و درد را حس می کند. برای اینکه بتواند با این درد مبارزه کرده و تا حدی از شدت آن بکاهد لازم است اقداماتی انجام شود. در اینجا برخی از اقدامات ذکر می شوند:
· اگر درد ارتودنسی بیشتر از چند روز طول کشیده و ادامه داشته باشد، باید فوراً به دندانپزشک مراجعه کرد. بالطبع دندانپزشک متوجه ناراحتی شده و آن را رفع خواهد کرد. احتمال دارد برای تشخیص دقیق تر علت درد، نصویربرداری نیز لازم باشد.
· در صورت وجود زخم روی لب و لثه متخصص ارتودنسی مسکن تجویز خواهد کرد. مسکن در طی این دوران بسیار کارساز بوده و موثر است.
· گاهی اوقات شاید لازم باشد برای کاهش درد براکت ها مجدداً تنظیم شوند. در بیشتر روشهای ارتودنسی هر 8 – 6 هفته یکبار برای تنظیم براکت ها به مطب مراجعه می شود. بعد از هر بار تنظیم ممکن است فرد احساس ناراحتی کند. نکته مهم اینست که این احساس زیاد طول نکشیده و به سرعت رفع می شود.
· برای کاهش و تسکین درد باید از غذاهای نرم استفاده کرد. مصرف مواد غذایی سفت ممنوع است. بهتر است قبل از مصرف برخی از مواد خوراکی ابتدا به قطعات کوچک تبدیل شوند و سپس مصرف شوند.
· بعد از اتمام ارتودنسی با برداشتن دستگاه ارتودنسی از روی دندان ها هیچ گونه صدمه ای به فرد وارد نیامده و فرد با خوشحالی دوره درمان را پشت سر می گذارد.
منبع: www.implantdr.ir
ترمیم دندان با روش جدید و با دوام اینله و انله
>>> تاریخ انشتار پست :1400/8/3
زمانی که دندان دچار پوسیدگی میشود، نیازمند درمان است. اگر شدت پوسیدگی بالا باشد، پزشک از روکش دندان استفاده میکند. در برخی مواقع که ساختار بیرونی دندان سالم است اما پوسیدگی بهقدری است که نمیتوان آن را پر کرد، از اینله و آنله دندان استفاده میشود. از اینله و انله در مواقعی که دندان دچار شکستگی یا آسیبدیدگی باشد نیز میتوان استفاده کرد. اینله و انله یکی از روش های جدید ترمیم دندان و حتی اصلاح طرح لبخند نیز محسوب می شود.
اینله چیست؟اینله دندان با استفاده از مواد کامپوزیت دندان یا برخی مواد سرامیک مانند به نام پرسلین ساخته میشود. رنگ این مواد مانند رنگ طبیعی دندان است. اینله دندان در مواردی که دندان درست پر نشده و ظاهر خوبی ندارند، مورداستفاده قرار میگیرد. پزشکان میتوانند برای پرکردن سوراخ دندان از اینله استفاده کنند. برای پرکردن از طریق اینله از روش باندینگ استفاده میشود. با روش باندینگ مواد اینله محکم روی دندان میچسبند و از دندان جدا نمیشوند. اینله برای پرکردن سطح مرکزی دندان کاربرد دارد.
انله چیست؟با استفاده از اینله نمیتوانیم سطح رویی دندان را ترمیم کنیم. انله به این نیاز پاسخ میدهد و برای ترمیم طرفین دندان کاربرد دارد. همچنین به انله روکش تکهای هم گفته میشود. با استفاده از انله، سوراخهایی که در سطح رویی دندان وجود دارند پر میشود. انله نیز مانند اینله از رنگ طبیعی مطابق با دندان برخوردار است و جنس سرامیکی دارد. برای قراردادن انله نیز از روش باندینگ استفاده میشود.
تفاوت پرکردن دندان با اینله و انله دندانسرعت پرکردن دندان به نسبت اینله و انله بالاتر است و تنها در یک جلسه انجام میشود. در روش پرکردن دندان، دندانپزشک از مواد مخصوصی استفاده میکند که با انله و اینله متفاوت است. از طرفی این مواد مستقیماً داخل دندان را پر میکنند. اینله حالت فرسایشی ندارد و امکان جداشدن یا آسیبدیدن آن به نسبت پرکردن کمتر است. از آنجایی که اینله یا انله متناسب با اندازه فضای خالی دندان ساخته میشوند، اگر دقیق نباشند ممکن است مواد غذایی به داخل حفره نفوذ کند. در نتیجه این نفوذ ممکن است پوسیدگی بیشتر شود.
هزینه انله و اینله به نسبت پرکردن دندان بالاتر است و توسط بیمه تحت پوشش قرار نمیگیرد. در برخی از روشهایی که برای ترمیم دندان استفاده میشود، سطح دندان را به نسبت قابل توجهی تراش میدهند درحالی که در اینله نیاز به این کار نیست. درست است که هزینه انله و اینله به نسبت پر کرد بیشتر است اما با توجه به دوامی که دارند به نسبت پرکردن میتواند کارایی بیشتری داشته باشد.
منبع: مجله دندانپزشکی ایمپلنت
مینی اسکرو در ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد؟
>>> تاریخ انشتار پست :1400/8/1
اسکرو یا (screw) در انگلیسی یعنی پیچ. و مینی اسکرو یعنی یک پیچ کوچک و نسبتا ریز. این اسکرو در دندانپزشکی به یک پیچ فلزی کوچک گفته می شود که از طریق لثه به داخل استخوان فک وارد می شود تا به عنوان یک لنگر برای کمک به حرکت دندان هایی که وضعیت نامناسب و کجی دارند عمل کند. برخی از افراد به آن ها را میکرو پیچ، مینی ایمپلنت (مینی ایمپلنت یکی از روش های جدید برای کاشت ایمپلنت دندان است و در خیلی از موارد به دلیل ضخامت کمتر و عدم نیاز به جراحی به ایمپلنت های معمولی ترجیج داده می شود.) یا دستگاه لنگر موقت ارتودنسی (TAD) نیز می گویند. عمده استفاده از این پیچ ها کمک به بالا رفتن دندان هایی است که بلند هستند یا از خط لثه فاصله گرفته اند.
دلیل استفاده از مینی اسکرو چیست؟از این پیچ کوچک به منظور جابجایی دندانهای کج و یا از بین بردن فاصله بین دندان ها استفاده می شود. گاهی اوقات ممکن است نیروی وارد شده از سوی سیم ارتودنسی و سایر دستگاه های دیگر اشتباها برخی دندان ها را در موقعیت نامناسب قرار دهد. برای اصلاح این اشتباه از مینی اسکرو استفاده می شود. در چنین مواردی ، می توان از مینی پیچ به عنوان “لنگر” برای کمک به صاف کردن دندان ها و بستن فواصل استفاده کرد.
این پیچ چگونه کار گذاشته می شود؟می توان در هر لحظه در طول مدت زمان درمان ارتودنسی با بریس ثابت از مینی اسکرو استفاده کرد
ابتدا از بی حسی موضعی برای بی حس شدن لثه در ناحیه ای که قرار است پیچ کاشته شود استفاده می شود. همچنین ممکن است از شما خواسته شود که پیش از پیچ کردن اسکرو از دهان شویه ضد باکتری استفاده کنید.
ممکن است ابتدا سوراخ کوچکی در داخل فک ایجاد شود تا پیچ وارد شده یا به آرامی و مستقیماً پیچ را در استخوان فک فرو میکنند
با قرار دادن پیچ ممکن است احساس فشار عجیبی داشته باشید.
بعضی اوقات از یک وسیله پلاستیکی به عنوان راهنما برای قرار دادن پیچ در موقعیت درست استفاده می شود.
برای شروع حرکت دندان می توان یک بریس را بلافاصله، یا در ویزیت بعدی، به مینی اسکرو متصل کرد.
میزان موفقیت درمان ارتودنسی با این پیچ ها چقدر است؟البته شواهد کمی در خصوص نحوه عملکرد و یا تاثیر گذاری این روش در ارتودنسی وجود دارد. با این وجود در بررسی های انجام شده مشخص شده که درصد موفقیت درمان ارتودنسی با کمک این پیچ ها بیش از 80 درصد است. مینی اسکرو ارتودنسی معمولا طورری در فک کاشته میشود که ما بین ریشه دو دندان مجاور قرار میگیرد. در اغلب اوقات حین درمان ارتودنسی ثابت از این پیچ ها استفاده می شود.
اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت
Copyright © 2017 -تمامی حقوق وبلاک محفوظ میباشد